Meer jongeren in medezeggenschapsorganen

Actuele organisatievraagstukken, zoals zelforganisatie en zeggenschap over werktijden, vragen om een sterke medezeggenschap en nieuwe vormen van directe participatie. Of: hoe krijg je nou meer jongeren vertegenwoordigd in medezeggenschapsorganen? CNV Jongeren en FNV Jong hebben een methode ontwikkeld om jonge medewerkers te betrekken bij dit soort vraagstukken: de MZ LAB Pressure Cooker!

Wat is de MZ LAB Pressure Cooker? 

De MZ LAB Pressure Cooker is een methodiek die CNV Jongeren naar aanleiding van MZ LAB (Medezeggenschaps-LAB) speciaal heeft ontwikkeld om jonge medewerkers (t/m 35 jr.) kort en krachtig mee te laten denken over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk. Wat de pressurecooker zo uniek maakt is dat de deelnemers op ludieke en creatieve wijze in aanraking komen met medezeggenschap en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren door een antwoord te formuleren op een actueel vraagstuk binnen de organisatie. En dat ook nog in co-creatie met bestuur, HR professionals en OR leden, een unieke kans!

Voordelen van meedoen aan de Pressure Cooker:

  • Interesseren van jonge medewerkers voor het medezeggenschapswerk.
  • Input (en een frisse blik) van jonge medewerkers over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk.
  • Meer dan 100 ideeën worden geproduceerd, waar zeker bruikbare, soms kant-en-klare oplossingen tussen zitten.
  • Er is draagvlak voor de oplossing bij alle deelnemende partijen.
  • Na 3 sessies van 2,5 uur direct resultaat!

Heeft u interesse?

Dit project staat open voor alle organisaties in de VVT-branche. De MZ LAB Pressure Cooker wordt op de bedrijfslocatie georganiseerd. Deze worden aangeboden in de maanden april, mei, juni en juli 2018. Eén Pressure Cooker duurt drie weken waarin elke week een bijeenkomst wordt georganiseerd van ongeveer 2,5 uur.

Het A+O VVT subsidieert vijf MZ LAB Pressure Cookers. Voor een vergoeding van slechts €500,- kunt u een Pressure Cooker aanvragen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met info@cnvjongeren.nl.

Lees voor meer informatie: Flyer MZ LAB Pressure Cooker VVT

Nieuws

15-03-2018

In de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 17 maart) tourt de Zorg en Welzijn-bus langs middelbare scholen door heel Nederland. En YouChooz rijdt mee!

26-02-2018

In deze AZW Actueel zijn actuele arbeidsmarktontwikkelingen in zorg en welzijn gepresenteerd zoals die in het laatste kwartaal van 2017 beschikbaar zijn gekomen.

01-02-2018

De Arbocatalogus VVT is sinds 2008 de bron van richtlijnen, maatregelen en goede praktijken voor  goede arbeidsomstandigheden in de VVT. Naast regelmatige updates van de inhoud, is het nu tijd om de Arbocatalogus grondig onder de loep te nemen en aan te passen aan de huidige wensen van de gebruikers.