VVT-werkgevers opgelet! Bij de Nationale Zorgklas kun je je personeel versneld opleiden of bijscholen

Het kan voor werkgevers een kostbare en tijdrovende taak zijn om je personeel goed bij te scholen. Met de Nationale Zorgklas (NZK) kun je dit versneld doen. In het betaalbare NZK Portaal krijg je toegang tot allerlei trainingen. Zo kun je zelf erkende mbo-certificaten mixen en matchen naar behoefte van je organisatie en je werknemers. Kleine organisaties t/m 49 medewerkers sluiten al een lidmaadschap af voor €49 per maand.

De Nationale Zorgklas is opgericht in 2020, als antwoord op de acute behoefte aan extra handen in de zorg tijdens de Coronacrisis. A+O VVT is mede-financierder van het platform. De Nationale Zorgklas hielp niet alleen om direct in de acute nood te voorzien, maar was ook de basis voor een meer langdurige bijdrage aan de oplossing voor de arbeidskrapte in de zorgsector.

Hoe werkt het?

Via een lidmaatschap krijg je toegang tot een uitgebreid portfolio aan lesmaterialen. Er zijn meer dan 75 leermodules, 4 trainingen en 17 e-learnings. In het NZK Portaal kun je kiezen uit een grote hoeveelheid leermodules voor erkende mbo-certificaten.

Je medewerkers halen bijvoorbeeld het mbo-certificaat ‘Verpleegtechnisch handelen’, als onderdeel van het diploma verzorgende-IG. Of denk aan een training ‘Ondersteunend Zorgverlener’, waarbij deelnemers in een interactief lesporgramma worden klaargestoomd om te ondersteunen in de zorg.

De leermodules en trainingen spelen in op veranderende zorgvragen. Samen met zorginstellingen en opleiders werkt het platform continu aan de ontwikkeling van nieuwe, verbeterde content. Alle opbrengsten van de Nationale Zorgklas worden geherinvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe onderwijsmaterialen. Zo dragen we gezamenlijk bij aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen in de zorg.

Zelf personeel opleiden op bijscholen met de Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas heeft al duizenden online trainingen gefaciliteerd. Hierdoor zijn vele zorgmedewerkers opgeleid en bijgeschoold via erkende mbo-certificaten. Deze continue stroom van opgeleide krachten helpt om de druk op de zorgsector te verlichten en bij te dragen aan een stabielere personeelsstructuur. Wil jij dit ook voor je personeel en je organisatie? Meld je dan aan voor het lidmaatschap van de Nationale Zorgklas en krijg toegang tot innovatief en flexibel lesmateriaal.

Heb je interesse in het lidmaatschap van het NZK Portaal, maar wil je eerst weten hoe het lesmateriaal eruit ziet? Vraag dan gratis een demopakket aan. Daarmee krijg je direct een impressie van de lesmaterialen van de Nationale Zorgklas. Vraag hem aan op www.nationalezorgklas.nl/demopakket-lesmateriaal