Meer jongeren in medezeggenschapsorganen

Actuele organisatievraagstukken, zoals zelforganisatie en zeggenschap over werktijden, vragen om een sterke medezeggenschap en nieuwe vormen van directe participatie. Of: hoe krijg je nou meer jongeren vertegenwoordigd in medezeggenschapsorganen? CNV Jongeren en FNV Jong hebben een methode ontwikkeld om jonge medewerkers te betrekken bij dit soort vraagstukken: de MZ LAB Pressure Cooker!

Wat is de MZ LAB Pressure Cooker? 

De MZ LAB Pressure Cooker is een methodiek die CNV Jongeren naar aanleiding van MZ LAB (Medezeggenschaps-LAB) speciaal heeft ontwikkeld om jonge medewerkers (t/m 35 jr.) kort en krachtig mee te laten denken over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk. Wat de pressurecooker zo uniek maakt is dat de deelnemers op ludieke en creatieve wijze in aanraking komen met medezeggenschap en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren door een antwoord te formuleren op een actueel vraagstuk binnen de organisatie. En dat ook nog in co-creatie met bestuur, HR professionals en OR leden, een unieke kans!

Voordelen van meedoen aan de Pressure Cooker:

  • Interesseren van jonge medewerkers voor het medezeggenschapswerk.
  • Input (en een frisse blik) van jonge medewerkers over een actueel medezeggenschap- of personeelsvraagstuk.
  • Meer dan 100 ideeën worden geproduceerd, waar zeker bruikbare, soms kant-en-klare oplossingen tussen zitten.
  • Er is draagvlak voor de oplossing bij alle deelnemende partijen.
  • Na 3 sessies van 2,5 uur direct resultaat!

Heeft u interesse?

Dit project staat open voor alle organisaties in de VVT-branche. De MZ LAB Pressure Cooker wordt op de bedrijfslocatie georganiseerd. Deze worden aangeboden in de maanden april, mei, juni en juli 2018. Eén Pressure Cooker duurt drie weken waarin elke week een bijeenkomst wordt georganiseerd van ongeveer 2,5 uur.

Het A+O VVT subsidieert vijf MZ LAB Pressure Cookers. Voor een vergoeding van slechts €500,- kunt u een Pressure Cooker aanvragen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met info@cnvjongeren.nl.

Lees voor meer informatie: Flyer MZ LAB Pressure Cooker VVT

Nieuws

01-02-2018

De Arbocatalogus VVT is sinds 2008 de bron van richtlijnen, maatregelen en goede praktijken voor  goede arbeidsomstandigheden in de VVT. Naast regelmatige updates van de inhoud, is het nu tijd om de Arbocatalogus grondig onder de loep te nemen en aan te passen aan de huidige wensen van de gebruikers. 

26-01-2018

In opdracht van Sociale Partners in de VVT heeft SBI Formaat een handreiking voor ondernemingsraden opgesteld. Het doel van deze handreiking is om een bijdrage te leveren aan de invulling van de rol van de OR in zijn bijdrage aan de verzuimaanpak in de VVT.

25-01-2018

Zelfleiderschap, gedragsverandering, maatwerk en dialoog zijn vier speerpunten waar de VVT-branche aan kan werken om duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Deze speerpunten hangen met elkaar samen en daarom is het goed ze integraal te benaderen. Dat blijkt uit de werksessies Duurzame inzetbaarheid in de VVT’ van werkgeversorganisaties Actiz en BTN en werknemersorganisaties FBZ, CNV en Nu’91. De stichting A+O VVT ondersteunde het onderzoek.